Friday 9 March 2012

Noue ontkoming

 2012-01-02 03h30

Dis nou my tweede wagbeurt vir die nag. Die see is nou meer ongunstig as vroeër. Vroeër, so tot voor tienuur, was die weer mooi, die wind bestendig. Nou is ons om die eiland Grenada, maar die see is half ontstuimig.Ons kan nie juis vinnig vaar nie, want dan stamp die boot oor die kort deinings.

Ons het amper 'n noue ontkoming gehad met 'n vragskip wat nie vir ons uitgedraai het nie. Hy sou ons waarskynlik onder die see in gery het en nie eers stop nie. Ons het hom vir 'n lang tyd dopgehou en moes toe inderhaas'n enjin aan die gang kry om gou weg te draai uit sy pad uit. 'n Ongemaklike ervaring, wat nogmaals die veiligheid ter see beklemtoon. Ek is bly dit het toe goed afgeloop. Hierdie seetoestande maak almal 'n ekstra bietjie moeg, en dan nog die vinnige dink en die adrenalien om jou oor die rand van uitputting te dryf.
Ons het ook squalls vanoggend, net om die lewe effens interessanter te maak. Ek het nou vir oor 'n uur lankmet 'n hemp en 'n reënjas aan gesit op die brug, net as gevolg van die weer. So pas het ek dit uitgetrek want nou begin ek erg warm kry hier in die salon.

Ek is so besig op hierdie skof, ek kry nie eers kans om 'n koppie tee te maak nie. Ek hoop van harte dat die weer sal verbeter, want nou is dit nie juis aangenaam nie.


Authored by Johan Zietsman
Last updated on 2012-12-12

No comments:

Post a Comment